janolsgården skylt till hems

Björkhems Åskar

Info:

Namn: Björkhems Åskar
Kallas: Åskar
Född: 2005-04-04
Ras: Fjordhäst
Färg: Ljusbrun black.
Kategori: C-ponny.
Pappa: Magne
Mamma: Björhems Ull-Mi
Ägare: Viktoria Kjellin

Om Björkhems Åskar.

Åskar flyttade, med hans människa, till Jan-Ols sommaren 2017. Viktoria började rida Åskar då hennes granne köpte honom till sin mor. Hans uppgift var att få vara en nybörjarhäst och lära henne allt. Han skulle vara hennes skogsmulle då han tidigare gått på ridskola och turridning i en verksamhet på en avlägsen plats långt ute i skogen.
Åskar hade däremot andra planer och började leva rövare. Att han kom från skogen märktes tydligt då han aldrig tidigare verkade ha sett en bil i hela hans liv. Och den där nybörjarhästen de trodde att de hade köpt var helt plötsligt inte alls säker att sätta sig upp på. Därför fick Viktoria börja rida Åskar. Den första sommaren tillsammans slängde Åskar av Viktoria säkert 20 gånger. Tills hon tillslut började lära känna honom och visste i förväg vad som skulle hända. Åskar är en häst fylld med glädje som gärna tar överhand vissa gånger. Blandat med den egna viljan från en fjording. 
Efter 3 år såldes Åskar och blev under ett år en stockholmare. Under det här året sökte Viktoria efter att köpa sin drömhäst. Hon sökte i nästan ett helt år utan att hitta den rätta. Tills hon tillslut såg sin drömhäst i en annons. Det var Åskar. Redan veckan därpå åkte vi till Stockholm för att hämta hem Åskar.
Nu är Åskar en av de lugnaste hästarna på Jan-Ols. Han är den som trivs bäst när han är i flocken, med mulen nere i hönätet. Eller så ligger han raklång i halmen. Han är en livsnjutare och rör sig helst inte i onödan. Därför lämpar han sig härmed väldigt bra som nybörjarhäst.