janolsgården skylt till hems

Mr Nelson

Info:

Namn: Mr Nelson.

Kallas: Nelson.

Född: 2001-01-01.

Ras: Korsningsponny från Holland.

Färg: Brun skäck.

Kategori: D-ponny (147cm.)

Pappa: Okänd.

Mamma: Okänd.

Ägare: Litheá Boström.

Nelson och Lithea
Nelson och Lithea

Om Mr Nelson.

Nelson flyttade till Jan-Ols våren 2012, han bodde då på Gotland och hade tävlats i hoppning. Men dom sista åren tävlades han inte för han hade en återkommande hälta på höger framben som inte ville bli bra, så han triangelmärktes och skulle säljas som promenadhäst till rätt köpare .

 

Vi fick förtroendet att köpa fina Nelson och hans förra familj körde han hela vägen till sitt nya hem på Jan-Ols. Det blev en lång resa med både båt och transport, och han blev såå glad när han äntligen fick komma ut i hagen och träffa sin nya kompis Shaggy, som flyttade hit veckan före. Dom 2 fick gå tillsammans ett tag så det inte skulle bli sånt spring, som det blir när det kommer en ny häst in i stora flocken.

Numera går både Nelson och Shaggy tillsammans med dom andra i stora lösdriften. Nelson är alltid glad och full i bus, men kan  vara en riktig retsticka som försöker få fart på dom andra ponnierna som mest bara vill stå och äta, men Erling brukar hänga med och leka lite! 

Nelson är en mycket känslig häst, som lätt stirrar upp sig när han inte förstår, men är man bara lugn och tydlig så lugnar han ner sig och har väldigt lätt för att lära, och vill verkligen göra rätt! Han är fruktansvärt lyhörd och känslig i både ridning och nh, han är vekligen en riktig supertrevlig ponny som alltid gör sitt bästa!

När man rider ut vill han helst ha full fart, men är ryttaren lugn så lugnar sig Nelson med (lite iallafall;)), men blir ryttaren rädd och spänd så blir det ännu värre. Så han kräver en lugn och trygg ryttare. Hans skada har vi inte märkt av än, när han kom jobbade jag honom mycket från marken (Ar) för att stärka hans bakdel att bära mer vikt, så förhoppningsvis håller han sig frisk även i fortsättningen!