janolsgården skylt till hems

Tombo Porthos

Info:

Namn: Tombo Porthos
Kallas: Portan
Född:2008-06-08.
Ras: Shetlandsponny
Färg:Fux med ljus man & svans
Kategori: B-ponny.(109cm.)
Pappa: Charley v.d. Provincialeweg.
Mamma: Lupina.
Skötare: Saga Ståhl

Porthos och Saga

Om Tombo Porthos.

Porthos kommer från Tombo stuteri i Björsjö. Olivias morfar köpte honom samtidigt som Olivia köpte Aramis, och dom fick flytta till Slogåsen. Porthos var redan som 1 åring helt orädd och hispade aldrig upp sig. Han var hingst när han kom och testade hela tiden gränserna . Men efter han blev valack på hösten så blev han mycket lugnare.

Jag (Mikaela ) och Tobbe köpte Porthos våren 2011 och han flyttade då hem till Jan-Ols tillsammans med Aramis. Aramis och Porthos släpptes först in hos Jehu och gänget men Porthos hade dålig attityd och blev utjagd ur hagen flera gånger. Efter två dagar så fick Porthos testa att flytta in till den stora hagen, men blev även där utjagad. Men när både Aramis och Porthos blev inflyttade samtidigt till den stora flocken så ändrade han sin attityd och blev accepterad av dom andra i flocken.
Jennie började att rida in honom på våren 2011 och han började gå med lite smått på lektionerna i slutet av sommaren. Nu är han med på både nybörjar lektionerna och lektionerna för vana ryttarna och sköter sig bra. Han är väldigt snäll men kan också vara väldigt envis .Han kan vara lite som en åsna ibland. Porthos stressar aldrig upp sig i onödan och gör aldrig mer än nödvändigt. Han är tränad i NH men är som en orubblig sten i vissa fall. Men visar man tydligt vad man vill så kan han vara riktigt duktig! Porthos är även inkörd och gillar att bli körd, både i par och enbet.