janolsgården skylt till hems

Blixten

Blixten är född i Blötberget och var en riktig liten galning, därifrån hans namn. Efter han blivit kastrerad så blev han genast mycket lugnare, och det syns på magen. Han tycker om att bita i fötterna när man ligger och sover, vilket inte är så himla populärt! Blixtens speciella liggstil liknar en gigantisk pannkaka, han ligger med bakbenen och frambenen rakt ut och svansen rakt upp. Han är lugn och utstrålar mäktighet, vilket behövs för att uppfostra Nisse.
Blixten gick bort sommaren 2017 <3

Nisse

Nisse hämtade jag (Olivia), pappa och Viktor i Fredriksberg. Vi hade sett honom på annons tillsammans med hans syskon. Vi ville ha en randig katt och Nisse verkade perfekt. Nisse är en riktigt virrnisse som är väldigt lättskrämd och fjantig. Han brukar klättra på saker och förstöra i sin jakt på flugor. Det finns en hel del med trasiga saker på övervåningen som är Nisses lilla verk. Han är överförtjust i mat och kommer direkt han hör fodret i skålen. När han var liten käkade han det mesta... Fast havreringar var ingen poppis. Nu när han är äldre så har han blivit lite kräsnare men hans glupskhet sitter kvar. Han kan även lite trick, sita fint och snurra runt på bakbenen. Han brukar även pröva tålamodet på morgonen genom att försöka klösa sig in i min garderob eller klösa sönder sängen. För tillfället är han tillsammans med Blixten innekatter eftersom hundarna och katterna inte riktigt kommer överens.

Sudda Suddas Lowa

Lova dök upp i våra liv på ett helt klart annorlunda sätt. Det började med att vi såg en beige katt som strök omkring i stallet. Vi la in mat i sadelkammaren, och den var borta mer eller mindre varje dag. Helt plötsligt så kom den "skygga" katten fram som egentligen inte var särskilt skygg. Hon hade isblå ögon och var riktigt vacker att kika på! Missy som vi då kallade henne för dök upp lite till och från, ena stunden var hon i stallet för att sedan vara borta i flera veckor...vår granne har ragdoll katter och det visade sig att det var deras lilla kisse. Men Lova trivdes inte hemma hos de andra katterna, det var därför hon kom hit hela tiden. till sist bestämde sig hennes dåvarande ägare att hon skulle få bli en Jan-ols katt. Så i våras fick vi hennes stamtavla och fick veta hennes riktiga namn och hon fick flytta in hos Nisse och Blixten i huset. Nu verkar hon trivas bra med grabbarna bondkatt och ser ut som en riktig fluffig stor boll!

Kattis

Kattis är en bondkatt som flyttade till Jan-Ols på eget bevåg. Efter att sopor blivit uppklösta i stallet samt möss, ekorrar och annat småvilt blivit ätna så visade det sig att en svartvit katt hade hittat till oss. Men hon var inte ensam, hon hade även 3 kattbebisar med sig! 
Det var inte så konstigt att mamma katt behövde massa mat. Kattungarna var söta som socker men de var inte tama för fem öre. De var vildkatter. Vi fångade in hela kattfamiljen och började socialisera dem. Två kattungar flyttade till Grängesberg, den tredje fick ett nytt hem via katthemmet i Silverhöjden. Kattmamman Kattis fick stanna kvar hos oss som stallkatt, vilket hon älskar!