janolsgården skylt till hems

Ridskole lektioner.

Vi tycker det är jätteviktigt att eleverna får lära sig umgås med hästarna på ett naturligt och säkert sätt, både från marken och uppsuttet eller bakom hästen i vagn.  Genom att lära sig förstå hästen och hur man gör sig förstådd hos hästen, framförallt genom kroppspråk och sinne. På så vis blir både människor och hästar lugna och trygga och kan förstå och lita på varandra. Det samspel vi först lär oss från marken kan vi också ta med oss upp på hästryggen, där målet är att kunna rida sin häst helt utan utrustning i harmoni. Eleverna får även lära sig om hur man tar hand om sin häst på bästa sätt med allt vad det innebär såsom mockning, fodring, sjuk/friskvård, hovvård och allt annat man kan tänkas behöva lära sig för att kunna ta hand om sin häst. Vårat mål är att hästarna ska kunna leva så naturligt det bara går. Alla våra hästar och ponnier går på lösdrift året om i stora flockar och har tillgång till ligghallar med mjuk och varm halmbädd. Dom har fri tillgång på grovfoder i så kallade "slowfeedingnät" för att få en så naturlig ättid som möjligt (hästen har en väldigt liten magsäck och behöver äta små mängder större delen av dygnet för att må bra.) Alla våra hästar är barfota och verkas efter vildhästmodellen. Att dom är barfota tycker vi bara har fördelar, det blir mindre skaderisk då vi har både stora och små tillsammans, dom känner av underlaget och varken snubblar eller halkar och så självklart att hovmekanismen fungerar så mycket bättre och det påverkar hela hästen positivt! I ridningen lägger vi stor vikt vid att få en bra balans och att kunna känna sig avslappnad och trygg på hästryggen. Innom den Akademisk ridläran är målet med ridningen att stärka och gymnastisera hästen till att bli liksidig och att bära upp ryttaren på rätt sätt utan att ta skada. Förutom ridning både i padock och ute i naturen så får eleverna lära sig köra häst och vagn, och så hittar vi på massa annat skoj som tex. agility, tolkning, balansridning, teori och mycket mera!

Nybörjar lektionerna är ca 1,5 timme långa och eleverna hämtar själva in sina hästar och gör iordning dom innan ridning/körningen!

Lektionerna för dom mer vana ryttarna är ca 2,5-3 timmar långa. Eleverna är då med på all skötsel av hästarna så som mockning fylla på hö mm. innan ridning/körning, och kvällsfodring.

Pris.

130kr/lektion.
Som faktureras 4ggr/år.
Vår termin 2 st fakturor.
Första fakturan. Januari, Februari och Mars.
Andra fakturan. April, Maj och halva Juni.
Sommar uppehåll, med ridläger.
Höst termin 2 st fakturor.
Tredje fakturan. Halva Augusti, September och Oktober.
Fjärde fakturan. November och December.

Avtal.

Avtal för ridande på Jan-Ols Gårdens ridskola.

Detta avtal är till för att alla ska ta del av viktig information som gäller för ridning på ridskolan och för att få en myndig person som ansvarar för ridabonnemanget.
Om eleven är under 18 år, ingås avtalet av elevens målsman. Samma person som står på fakturan skall stå på avtalet. Avtalet skrivs under och lämnas in till Mikaela Janolsgården snarast.
När ni anmäler er till att rida anmäler ni er till ett ridabonnemang. Detta fortlöper tills en skriftlig uppsägning skett på särskild blankett, som finns hos Mikaela. Uppsägning av abonnemanget kan endast ske en månad före varje ny faktura period. Detta för att vi ska kunna planera gruppindelning och meddela förändringar till berörda i tid. Inga pengar betalas tillbaka vid uppsägning mitt under terminen. Vid sjukdom under längre tid kan i vissa fall återbetalning ske, mot uppvisande av läkarintyg och enligt överenskommelse.

Fakturering sker 4 ggr/ år och betalas i förskott.
Vår termin 2 fakturor.
Första fakturan gäller för januari, februari och mars.
Andra fakturan. April, maj och halva juni.
Höst termin 2 fakturor.
Tredje fakturan. Halva augusti, september och oktober.
Fjärde fakturan. November och december.

Det finns möjlighet att delbetala ridavgiften.

Vid nytecknande av abonnemang har eleven rätt att provrida i gruppen två gånger innan man bestämmer sig. Om du önskar avbryta efter dessa gånger, ska detta meddelas till instruktören och du betalar endast för de två lektionerna. Dessa två gånger är även provtillfällen för ridinstruktören för att se att eleven passar i gruppen.

Godkänd ridhjälm skall användas vid all ridning. Säkerhetsväst rekommenderas, finns att låna. Om du har en avbokad ridtid kan du i mån av tid och plats få rida igen denna i en likvärdig grupp. Igenridning skall ske innan terminen är slut.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Lektionsdagar/tider.

Tisdag:

Kl 17.00-18.30 nybörjare.
 Full
Onsdag:
Kl 17.00-18.30 nybörjare.
Lediga platser 2