janolsgården skylt till hems

Gården!

 Julen 2002 flyttade jag till Jan-Ols gården som tidigare ägts av Västerås stift och använts till kontor, snickeri och boende till skogsarbetare, även jaktstuga. Ingen vet riktigt hur gammal gården är, men i timmerlogen finns det inristat ovanför dörren 1822. Och det var tidigare 2 st boningshus på gården men nu finns bara grunden kvar av det ena. Bostadshuset renoverades och byggdes ut nån gång på 70-talet.

När jag flyttade hit hade jag inga planer på att starta  ridskola, utan till en början hyrde vi ut stallplatser eftersom jag bara hade två hästar då, Grålle och lille Eddie och i stallet fanns då 7 boxplatser.

Sommaren 2004 renoverades stallet och fler boxar byggdes bla en till stor box till Aragorn och shettisboxar, så nu finns 1st jätte box, 5st stora boxar och 3st mindre boxar.

Sommaren efter insåg jag att lösdrift är  mycket bättre för hästarna! Pappa blev inte så glad eftersom det är han som hjälp till mest med alla byggen och året innan byggt om stallet, men en lösdrift på ca 100kvm byggdes iallafall och hästarna och jag var helnöjda.

Men så kunde inte Eddie och Turbo gå ihop med dom andra som planerat efter kastreringen, så jag fick bygga en till liten lösdrift till dom!

2007 byggdes stora lösdriften ut med ca 70kvm till eftersom hästantalet hade ökat en hel del....

 

mer info kommer...................

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.