janolsgården skylt till hems

Erling

Info:

Namn: Erling.

Kallas: Erlich.

Född: 2004-06-21.

Ras: Gotlandsruss.

Färg: Fux med ljus man & svans.

Kategori: B-ponny. (127cm.)

Pappa: Tomtebos Enoc.

Mamma: Dalia.

Skötare: Evelina Tjerna

Fanny och Erling
Fanny och Erling

Om Erling.

Erling flyttade till Jan-Ols Gården i februari 2010. Han bodde då i Broddetorp hos hans förra ägare Kristina. Hon köpte honom från hans uppfödare som 4åring, han hade då aldrig ens haft en grimma på sig....Kristina påbörjade inkörningen men han var inte inriden när vi köpte honom, han skulle då fylla 6 år på våren.

Jag (Mikaela) köpte han för att vi behövde en lite större ponny till ridskolan. Men Erling var väldigt het och kunde stressa upp sig  nåt fruktansvärt, så det blev inte riktigt som vi tänkt oss utan Jennie som nu äger halva Erling fick kämpa hårt med framförallt Nh eftersom han var väldigt envis och ganska så kaxig ibland. Hon red också mycket dressyr (Ar) och dom har varit med på flera kursen för Cristofer Dahlgren. Erling är den ponny som är högst utbildad här på gården. Nu har han lugnat ner sig en hel del och fungerar bra på lektionerna, men kan bli het och ha svårt att stå still ibland, men det är inte längre något problem utan han lugnar sig om man själv är lugn.

Erling är även i hagen full med energi och försöker ofta få fart på dom andra ponnierna, när Nelson flyttade hit fick han en lekkompis som också är full i bus! Han är duktig och tycker om att bli körd men kräver än så länge en rutinerad kusk ftersom han lätt stressar upp sig och är väldigt pigg! Hoppa tycker han är riktigt roligt och han är duktig att hoppa, men där är det fortfarande väldigt mycket energi och han kan bli svår att få stopp på. Erling är en rolig och arbetsvillig ponny för den lite mer  rutinerade lugna, ryttaren/kusken som gillar en ponny med fart!

Erling!