janolsgården skylt till hems

Shiregårdens Merlin.

Info.

Namn: Shiregårdens Merlin.
Kallas: Merlin.
Född: 2011-04-26.
Ras: Shire.
Färg: Skimmel.
Kategori: XL.
Pappa: Shiregårdens Cevin.
Mamma: Herkules Irma.
Skötare: Emilia Mässing

Om Shiregårdens Merlin.

Merlin flyttade till Jan-Ols vintern 2014. 
Merlin är stor kille, största hästen på gården med sina minst 185 cm! Men är man stor måste man vara snäll och det är Merlin verkligen. En väldigt känslig kille som älskar människor och uppmärksamhet. Merlin är den som följer en i hagen och vill bli kliad bakom öronen, som en riktigt stor hund. Merlin är en av de hästarna som brukar få bära mindre vana ryttare på utertitter tillsammans med Aragorn, och det gör han med bravur! Merlin är Aragorns brorson. Merlin är riktigt duktig på frihetsdressyr från marken och kan även lite trick som buga. Han är en säker ridhäst men är fortfarande under utbildning. Tanken är att han även ska bli inkörd i framtiden. För tillfället  går han även med på lektioner inom ridskolan. 
Merlin och Aragorn är tränas mycket tillsammans och de är ett riktig fröjd för ögat att titta på. Tillsammmans med de två minishettisarna Indigo och Bell utger de Team STOR & Liten. 

Merlin har deltagit på Sweden Internatinal Horse Show i Friends Arena, varit med i avskedsvideon av svenska sånggruppen Kent, dokumäntär film Min Mor, fotograferingar.