janolsgården skylt till hems

Doktor Grå

Info:

Namn: Doktor Grå
Kallas: Grålle.
Född: 1988-05-24.
Ras: Kallblodstravare
Färg: Mörkbrun.
Kategori: Häst (165cm.)
Pappa: Finnsabin.
Mamma: Minilunda.
Skötare: Mathilda Bergh-Martinsson & Victoria Jansson

Grålle och Mathilda.

Om Doktor Grå.

Grålle är min (Mikaelas) första egna häst, jag sparade ihop pengar själv för att kunna köpa Grålle, och när jag fyllde 17 hade jag äntligen råd!
Grålle eller som han igentligen heter, Doktor Grå har inte haft det så lätt när han var ung...han som ägde honom då var inte snäll mot honom.  Grålle fick nog och  blev elak, han som ägde honom blev rädd för han och bestämde att han var farlig och skulle slaktas. Men Sussie lyckades få köpa Grålle och jag fortsatte att sköta om honom tills jag kunde köpa honom.
Det tog lång tid att få Grålle att kunna lita på människor igen, men med mycket träning och tid gick det bra och nu är han världens snällaste och jag lärde mig jätte mycket om hur man bygger upp förtroendet mellan människa och häst.
Numera är Grålle världens bästa nybörjar häst och man kan sätta upp vem som helst på hans rygg! Men han kan fortfarande vara riktigt pigg när man rider ut, då kan man inte tro att han är så gammal som han faktiskt är!
Grålle har tränats i westernridning, men numera tränas han i Akademisk Ridkonst och har varit med på kurs för Christofer Dahlgren med sin skötare Mathilda. Han är också inkörd och tränas i Nh.
Grålle är den lugna, rättvisa och trygga ledaren (med lite hjälp av Aragorn) i flocken som håller ordning och reda på alla små busponnierna !
Grålle har alltid varit galen i mat och ätit de mest konstiga saker som mandelkubb och köttbullsmackor men hans absoluta favorit är apelsiner!

Grålle & Victoria!