janolsgården skylt till hems

Shapo Nicke

Info:

Namn: Shapo Nicke
Kallas: Nicke, Gamling
Född: 1985-01-01.
Död: 2014-02-22.

Ras: Shetlandsponny
Färg: Svart
Kategori: A-ponny (107cm)
Pappa: Okänd
Mamma: Okänd

Nicke & Elsa.

Om Shapo Nicke.

Nicke kom från Halmstad och flyttade till ett travstall i Kopparberg, sen vidare till Narvgårdens ridskola där han skrämde slag på alla barnen då han var en riktig liten vilde. 1992 köpte Jennies mamma Nicke och han fick flytta till Mossgruvan. Jennies systrar började rida och köra honom.

Han flyttade till Jan-Ols 2008, så att han skulle få bli mer riden.
Han var den äldsta hästen här på Jan-Ols, men trots sin höga ålder så var han väldigt pigg och trodde själv att han var en unghäst ända till slutet! Nicke var en nybörjar häst som var jättesnäll mot barnen, men kunde ibland vara envis och väldigt bestämd, tex att han absolut inte ville lorta ner sina fina hovar i någon äcklig lera när man är var ute och red. Då fick ryttaren vara envis och inte ge sig för att få honom genom leran!
Och ville man ha en ren och fin ponny var det ingen ide att borsta honom i boxen, han ÄLSKADE att rulla i spånet! Han var jätte snäll att rida, både i paddocken och ut i skogen och även dom minsta barnen kunde rida själv utan problem, men med vanare ryttare kunde han vara lite busig ibland! Nicke älskade att bli körd och det var han riktigt duktig på!
Nicke blev hela 29 år gammal!
Vila i frid vår älskade lille vän <3