janolsgården skylt till hems

Tombo Aramis

Info:

Namn: Tombo Aramis.
Kallas: Mirre.
Född: 2008-05-09.
Ras: Shetlansponny.
Färg: Svartskimmel.
Kategori: A-Ponny.(103cm.)
Pappa: Cosmos.
Mamma:Mariedals Morizette.

Ägare: Olivia Janolsgården/Flinth
Skötare: Ledig

 

.

Aramis och Olivia!

Om Tombo Aramis.

Aramis är Olivias häst. Han kommer från Tombo stuteri i Björsjö. När hon köpte honom var han ca 1 år och hingst. Han kom tillsammans med Porthos till Slogåsen. Båda var hingstar och var mer vilda än tama, men kastrerades senare på hösten och blev genast mycket lugnare.

Aramis var väldigt försiktig mot det mesta när han kom till Slogåsen, men nu är han väldigt nyfiken av sig och är inte sen med att komma och titta om det är något nytt! 2011 flyttade Aramis och Porthos hit till Jan-Ols Gården. Han hittade ganska snabbt sin plats i flocken och fick en ny polare, Donald. Aramis kan vara kaxig mot de andra hästarna, men om någon sätter sig upp mot honom så ger han sig.
Aramis kördes in när han var ca 3 år och han har blivit jätte duktig! i början var han lite virrig men han har nu blivit mycket säkrare. Han gilllar att dra vagn men också pulkan. Aramis har tränats i NH sedan han var 2 år och han sköter sig bra . Han är en känslig ponny så det krävs oftast inte mycket för att han ska göra det man ber om. Men som de flesta ponnyer så kan han vara väldigt envis och då gäller det bara att vara ännu envisare. Sommaren 2011 var Olivia och Aramis med på kurs för Christofer Dahlgren i akademisk ridkonst från marken.
Aramis är inriden men inte utbildad, han går inte med som ridhäst på lektionerna utan han är i största del körhäst och körs både i par och enbet. Aramis tränas även i frihetsdressyr, NH och lite trick!