janolsgården skylt till hems

Fänlids Dacke

Info:

Namn: Fänlids Dacke.

Kallas: Dacke.

Född: 2003-06-22.

Ras: Shetlandsponny.

Färg: Fux med ljus man & svans.

Kategori: A-ponny. (105cm).

Pappa: Epol.

Mamma: Fänlids Alma.

Skötare: Alicia Rapp

 

 

 

 

Dacke och Evelina

Om Fänlids Dacke.

Dacke flyttade till Jan-Ols samtidigt som Jehu och Killen, dom var då ca 8 månader gamla.
Jag ,Mikaela köpte Dacke och Jehu för att Aragorn, som också är lika gammal skulle få lekkompisar, eftersom dom vuxna hästarna var elaka åt Aragorn när han var liten. (Sussie Karlsson köpte Killen). Dacke är uppfödd i en liten by i Småland som heter Fänlid.
När han först kom hem till oss var han ganska osäker och rädd, men det dröjde inte länge förens han tuffat till sig!
Han kördes in som 2 åring och blev inriden när han var 3 år, det var aldrig några problem med inkörning eller inridningen utan han skötte sig jätte bra. Dacke är en riktig liten kanon ponny, duktig på allt, körning både i par och enbet, superduktig att hoppa, dressyr, lätt för nh och jättesnäll att hantera.

Dacke var hingst tills våren 2010, och sommaren 2009 föddes lilla Sune som Dacke är pappa till. Sunes Mamma heter Doris.
Men Dacke kastrerades eftersom han var så elak åt dom andra hästarna i hagen och han fick lov att gå ensam. Och bara fter några veckor kunde han släppas in i den stora flocken igen utan några större problem, Dacke blev så glad när han fick vara med sin gamla kompis och idol Grålle igen, men Grålle kunde tycka att det var lite drygt att ha Dacke hängandes efter sig hela tiden!