janolsgården skylt till hems

Gucci av Friheten

Info:

Namn: Gucci av Friheten
Kallas: Gurre
Född: 2004-04-23
Ras: Shetlandsponny
Färg:Rödskimmel
Kategori: A-ponny.(103cm.)
Pappa: Lukas
Mamma: Guxita
Skötare: Ledig

Emma och Gucci
Emma och Gucci

Om Gucci av Friheten.

Gucci flyttade till Jan-Ols Gården när han var 2år, då kom han direkt från uppfödaren i Karlskoga, där gick han i en stor flock med andra shettisar, han var knappt hanterad alls och var rädd för allting.
På vägen hem fick han stå lös inne i hästtransprten, och närAngelica som köpt honom, stannade efter vägen och skulle titta till Gucci så hadde han bitit sönder halva transporten!
Till en början gick Gucci och Angelicas andra häst Erk i en egen hage, men när Angelica flyttade Erk fick Gucci bli kvar och flyttade då in i den stora flocken, det gick bra och han blev en riktig liten smilfink som lyckas få vara med och äta vid dom stora hästarna så han är VÄLDIGT tjock trots att han får massor med motion.
Gucci är en jätte duktig körhäst, och har även blivit riktigt duktig i ridningen, men så har det inte alltid varit, förut kastade han av dom flesta barnen, men efter mycket jobb med både körning, nh och ridning av duktiga tjejer kan han till och med vara med på nybörjargrupperna, och tycker numera om att bli riden, speciellt att hoppa och springa riktigt fort i galopp, han är nog den snabbaste av alla shettisarna trots sin "lilla" mage! Han är också väldigt duktig i körning och körs tillsammans med Dacke i par.
Gucci är inte riktigt som alla andra ponnier, han är lättstressad, känslig och rädd för mycket, men en otroligt rolig häst att jobba med eftersom han är väldigt lyhörd, lättlärd och arbetsvillig!
Fia har tränat Gucci i trick och han har lärt sig att ligga ner på komando!