janolsgården skylt till hems

Turbo

Info:

Namn: Turbo.

Kallas: Tubbe.

Född: 2001-06-08.

Ras: Shetlandsponny.

Färg: Fux.

Kategori: A-ponny .(103cm.)

Pappa: Okänd.

Mamma: Okänd.

Skötare: Ledig

Turbo och Frida
Turbo och Frida

Om Turbo.

När turbo flyttade till Jan-Ols Gården var han 2 år och hingst. Då var det ingen ridskola här utan han skulle få gå ihop med Eddie Boy (som också var hingst) över sommaren och leka  och busa, men han blev kvar här på gården! Han kastrerades när han var 5 år gammal eftersom  han och Eddie börjat att bråka hela tiden, så båda två blev kastrerade och blev bästisar igen. Dom fick sen flytta in till stora flocken.

Turbo kördes in som 2 åring och det var full fart redan från början, så det blev en hel del jobb med att försöka få han att ta det lite lungt, likadant var det med ridningen i början, men nu kan även små barn rida på Turbo och han är jättesnäll, men pigg!

Han gör verkligen skäl för sitt namn. om han fick bestämma så blev det full fart hela tiden! Eddie och Turbo kördes också i par tillsammans. Turbo skadade en sena i höger bakben  när han var 6 år, så vi trodde inte att han skulle  kunna bli riden mera, men det fungerar bra nu, men han får inte ha för tunga ryttare. Han körs inte längre efter skadan, eftersom han inte har riktig kraft att skjuta ifrån. Turbo är jättesnäll att pyssla med  och att rida om man gillar ponnier med fart!