janolsgården skylt till hems

Zingo

Info:

Namn: Zingo.

Kallas: Zingo.

Född: 2009-05-24.

Ras: Shettis. 

Färg: Fux med ljus man och svans.

Kategori: A-ponny.

Pappa: Okänd.

Mamma: Sunny Day.

Skötare: 
 

Alma och Zingo
Alma och Zingo

Om Zingo.

Zingo kommer från Getinge. Hans förra ägare beslutade att sälja Zingo eftersom han hade börjat rymma  ut ur hagen hela tiden, och var helt omöjlig att hålla innanför staketet,  hagen var bredvid en stor väg så Zingo fick stå inne i stallet medans hans ägare var på jobbet.
Så den  den 1/11-2012 flyttade Zingo hem till oss, Jennie åkte halvvägs och mötte upp förra ägaren vid Vättern. Zingo var jätte duktig och klev på transporten igen utan problem, och den långa resan hem gick jättebra! När han kom hem var det sent så han fick vara inne första natten med Jehu och Indigo som sällskap, eftersom det var i deras hage han skulle gå i. Nästa morgon släppte vi ut honom på gården, först tillsammans med Jehu, när det gick bra så fick han gå in i hagen med Jehu och de andra. Det blev lite spring med det lugnade ner sig nästan på en gång,  och Jehu och Zingo blev bästa vänner direkt!
Zingo är inriden men inte utbildad, och än så länge går det jätte bra och han lär sig fort. Han är påbörjad inkörning. Han är en mycket känslig och arbetsvillig kille som tycker om att få vara med och göra saker. Han är en shettis med mycket krut i och älskar när det går undan! Zingo är tränad en del i frihetsdressyr och lite trick och är en riktigt rolig ponny att jobba med. Han står nästan alltid vid grinden och vill följa med in. Zingo är också väldigt pratig och gnäggar ofta!