janolsgården skylt till hems

Olivia.

Jag har haft djur runtomkring mig ända sedan jag var liten, höns, katter, ankor, gerbiler, hamstrar, undulater och kaniner. Hästintresset kom tidigt och jag började rida. Jag har ridit på olika ridskolor och hos olika privatpersoner genom åren. Under den här tiden så var jag faktiskt lite rädd för hästar. Dels så var jag inte så gammal och förstod nog helt enkelt inte hur hästarna fungerade. En avramling gjorde så att jag blev rädd för att rida. Där och då så slutade jag med ridningen för ett tag. Jag prövade rida på andra ställen och det var till och från som det kändes bra. Till slut så var nog körning av häst roligare än själva ridningen. Så drömmen om en egen häst levde kvar, fast denna gång om en ponny som skulle kunna köras.

 Så år 2009 slog drömmen in, jag skulle få en egen ponny! Efter att ha gått skalan med sköthäst, foderhäst osv så var det äntligen dags att få en alldeles egen. Det blev en tur till Tombo stuteri där jag fann min älskade Aramis, och även hans halvkusin Porthos. Dessa båda herrar var 1 år när de anlände hem till Slogåsen där de skulle få stå.
Några år senare så flyttade Aramis och Porthos till Jan-Ols Gården. På grund av olika anledningar så fick Porthos byta ägare till Mikaela och min pappa Tobbe medan jag hade Aramis. På det viset blev det, och det fungerade super!

 Jag började även rida på Jan-Ols och så smått börja känna mig lite tryggare, men fortfarande inte helt hundra. Tankarna om att eventuellt skaffa en till häst som skulle kunna ridas började vandra. År 2012 så ramlade Goliath in i mitt liv. Med hjälp av Mikaela så hade jag möjlighet att kunna köpa denna underbara häst. Resan mot att kunna känna sig trygg på hästryggen hade bara börjat. Goliath har varit till en väldigt stor hjälp där och vi har kommit närmre och närmre varandra. Nu är han en värdefull vän som lär mig massa hela tiden och finns där.
Jag hade två grymma fyrbenta vänner tills år 2015 då jag fick möjlighet att få ännu en fyrbent polare. Vi fick frågan om vi ville ta över lilla Goliat. Jag funderade på saken och kom fram till att jag ville att han skulle få hänga på mig, Aramis och Goliath. Så nu står jag här med 3 underbara ponnysar som kommer att få vara hos mig tills den dagen ödet säger något annat.

Utöver hästarna så har jag tillsammans med Mikaela även getter. Eira är min första get och den som jag har haft längst. Hon är lite försynt men är en riktig mystjej egentligen. Getter är helcharmiga djur som bjuder på det mesta skratt och tokigheter!

2018 kom ytterligare två familjemedlemmar, pekingankorna Liz och Elly. Ankor är väldigt charmiga med sitt "quackande" och vaggande rumpor!

 Jag driver även bloggen stalldrangarna.blogspot.se där ni kan följa min vardag med hästar och annat skoj!