janolsgården skylt till hems

Ridskole lektioner!

Här på Jan-Ols tycker vi att det är jätte viktigt att man får lära sig umgås och hantera hästarna på ett säkert sätt genom att lära sig hur dom fungerar och att lära sig göra sig förstådd hos hästen genom kroppsspråket (NH.) på så vis blir både människor och hästar lugna och trygga eftersom man förstår och kan lita på varandra!
NHn kan man också ta med upp på ryggen, då är målet att man ska kunna rida sin häst helt utan träns, bara med hjälp av sin sits! Förutom hantering så tycker vi att det är viktigt att lära sig hur det är att ta hand om hästarna med allt vad det innebär som mockning, fodring och allt annat man måste göra när man har egen häst. Självklart får eleverna lära sig att rida också, vi lägger stor vikt vid att få en bra balans och att känna sig trygg och avslappnad på hästryggen det uppnår vi genom att nästan alltid rida utan sadel, all ridning här har inriktning mot den Akademiska Ridläran där man rider mer med sitsen och med mycket mindre hjälper än i den" vanliga" ridningen. I AR är målet med ridningen att stärka och gymnastisera hästen till att bli liksidig och att bära upp ryttaren på rätt sätt utan att ta skada. Förutom ridning både i padock och ute i naturen så får eleverna lära sig köra häst och vagn, och så hittar vi på massa annat skoj som tex. agility, tolkning, balansridning, teori och mycket mera! 

 

Nybörjar lektionerna är ca 1,5 timme långa och eleverna hämtar själva in sina hästar och gör iordning dom innan ridning/körningen!

 

Lektionerna för dom mer vana ryttarna är ca 2,5-3 timmar långa. Eleverna är då med på all skötsel av hästarna så som mockning fylla på hö mm. innan ridning/körning, och kvällsfodring efteråt.

Pris.

100kr/lektion.

Som faktureras 4ggr/år.

Vår termin 2 st fakturor.

Första fakturan. Januari, Februari och Mars.

Andra fakturan. April, Maj och halva Juni.

Sommar uppehåll, med ridläger.

Höst termin 2 st fakturor.

Tredje fakturan. Halva Augusti, September och Oktober.

Fjärde fakturan. November och December.

 

 

 

Avtal.

Detta avtal är till för att alla ska ta del av viktig information som gäller för ridning på ridskolan och för att få en myndig person som ansvarar för ridabonnemanget.

Om eleven är under 18 år, ingås avtalet av elevens målsman. Samma person som står på fakturan skall stå på avtalet. Avtalet lämnas in till Mikaela snarast.

När ni anmäler er till att rida anmäler ni er till ett ridabonnemang. Detta fortlöper tills en skriftlig uppsägning skett på särskild blankett, som finns hos Mikaela. Uppsägning av abonnemanget kan endast ske en månad före varje ny faktura period. Detta för att vi ska kunna planera  gruppindelning och meddela förändringar till berörda i tid. Inga pengar betalas tillbaka vid uppsägning mitt under terminen. Vid sjukdom under längre tid kan i vissa fall återbetalning ske, mot uppvisande av läkarintyg och enligt överenskommelse.
Fakturering sker 4 ggr/ år. Vår termin 2 st fakturor.
Första fakturan gäller för Januari, Februari och Mars.
Andra fakturan. April, Maj och halva Juni.
Höst termin 2 st fakturor.
Tredje fakturan. Halva Augusti, September och Oktober.
Fjärde fakturan. November och December.

Det finns möjlighet att delbetala ridavgiften.
Vid nytecknande av abonnemang har eleven rätt att provrida i gruppen två gånger innan man bestämmer sig. Om du önskar avbryta efter dessa gånger, ska detta meddelas skriftligt till instruktören och du betalar endast för de två lektionerna. Dessa två gånger är även provtillfällen för ridinstruktören för att se att eleven passar i gruppen.
Godkänd ridhjälm skall användas vid all ridning. Säkerhetsväst rekommenderas, finns att låna. Om du har en avbokad ridtid kan du i mån av tid och plats få rida igen denna i en likvärdig grupp. Igenridning skall ske innan terminen är slut.Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Lektions dagar/tider.

Måndag:

Kl 16.00 Nybörjare. Lediga Platser: 2st.

Kl 17.30 lite ridvana. Lediga Platser: 0.

Kl 19.00 Vuxen nybörjare. Lediga Platser: 2st.

 

Tisdag:

Kl 16.00. Lite ridvana. Platser lediga: 1st.

 

Onsdag:

Kl.16.30. Vana ryttare. Lediga platser: 0.

 

Torsdag:

Kl.16.00. Lite ridvana. Lediga Platser: 3st.

kl.17.30. Vana ryttare. Lediga platser: 1st.

 

Fredag:

Kl 16.30. Mycket vana ryttare. Lediga Platser: 3st.